Συμβουλές Επιτυχίας

 
4 Φεβρουάριος
2017

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ SEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ GOOGLE

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ SEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ GOOGLE
 
Μια επιτυχημένη στρατηγική SEO που έχει στόχο να φέρει το website σου στην πρωτη σελιδα google μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη. Δες μερικά σε αυτό το άρθρο.


Το SEO είναι μια από τις μόλις δύο μεθόδους digital marketing που μπορείς να χρησιμοποιήσεις  για να βάλεις το website σου στον «χάρτη», δηλαδή να το φέρεις στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης και ειδικά του Google. To SEO κερδίζεται με τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που προσφέρει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, τις σχετικές πληροφορίες για το κοινό που ψάχνει και τις μηχανές αναζήτησης και τελικά παρέχει στους χρήστες την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας  που πληροί όλα τα κριτήρια αυτά, δεν θα συμβεί μέσα σε μια μέρα, αλλά αν σκεφτείς τα οφέλη, θα πεισθείς ότι η μακροπρόθεσμη επένδυση αξίζει τον κόπο.

1. ΤΟ SEO ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟ ROI

Κάθε επιχειρηματίας, αλλά και κάθε  growth hacking marketing agency που σέβεται τα χρήματα του πελάτη του, θέλει να πετυχαίνει το μέγιστο όφελος με το μικρότερο δυνατό κόστος. Με άλλα λόγια θέλει να έχει υψηλό ROI (Return On Investment), δηλαδή δείκτη απόδοσης της επένδυσης στο digital marketing. Άλλωστε στο τέλος –όπως και εσύ θα ξέρεις- σημασία έχει τι πλήρωσες για αυτό που πήρες.

Η πληρωμένη διαφήμιση στο Google Adwords σου δίνει άμεση πρόσβαση σε ένα τμήμα των αναζητήσεων που γίνονται . Αλλά δεν μπορεί να καλύψεις όλες τις περιπτώσεις των αναζητήσεων που σε ενδιαφέρουν. Κάτι τέτοιο θα είχε τεράστιο κόστος. Χρησιμοποιώντας παράλληλα όμως το Adwords με μια στρατηγική SEO μπορείς καλύψεις το μεγαλύτερο εύρος των αναζητήσεων που σε ενδιαφέρουν με μικρότερο κόστος.

Μια άλλη περίπτωση που σε ενδιαφέρει, είναι να συνδυαστούν το Adwords με το SEO στις δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά που σε αφορούν. Έρευνες έχουν δείξουν ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα στο website σου μέχρι και 50%. Αναμφίβολα πολύ εντυπωσιακό νούμερο!

2. TO SEO ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ

Ο σκοπός μιας στρατηγικής SEO είναι να ελκύσει τόσο την μηχανή αναζήτησης όσο και το κοινό στο website σου. Για να γίνει ελκυστικό στην Google κάνουμε το λεγόμενο On-Page SEO, δηλαδή την βελτιστοποίηση του κώδικα και των κειμένων, την απλοποίηση διαφόρων τεχνικών παραγόντων και την συγγραφή περιεκτικών και πρωτότυπων κειμένων. Έτσι την βοηθάμε να το «διαβάσει» ευκολότερα και να το αξιολογήσει θετικότερα.

Αλλά το όφελος από το On-Page SEO δεν περιορίζεται μόνο εκεί: βελτιώνει την εμπειρία που αποκομίζει ο επισκέπτης από το website (User Experience). Η δημιουργία blog με απλοποιημένα 
και χρηστικά κείμενα, με ελκυστικό περιεχόμενο  σε visual μορφή, κερδίζει την εμπιστοσύνη του και κάνει ευκολότερη την απόφαση να αγοράσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου.

3. ΤΟ SEO ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 24/7

Σε αντίθεση με τη διαφήμιση στο Google Adwords όπου ο προϋπολογισμός σου είναι πιθανό επικεντρώνεται στην προβολή διαφημίσεων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, το SEO μπορεί να φέρνει επισκέπτες στην ιστοσελίδα σου 24/7. Έτσι, ακόμη και αν ένας υποψήφιος πελάτης ψάχνει για προϊόντα ή υπηρεσίες παρόμοιες με τη δική σου, όταν οι διαφημίσεις σου δεν εμφανίζονται, θα μπορεί να δει την επιχείρηση σου.

4. ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ GOOGLE ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΣΟΥ

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν θέλαμε να βρούμε προμηθευτή για να αγοράσουμε κάτι, ρωτούσαμε τ’ άτομα που εμπιστευόμασταν περισσότερο, όπως συγγενείς, φίλους ή συνεργάτες. Σήμερα το ρόλο αυτό έχουν οι μηχανές αναζήτησης σαν το Google. Ειδικά σε προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν έχουμε και κάποιον ανθρώπινο σύμβουλο, η σύσταση τους είναι καθοριστική.

«Και πως μας συστήνει κάποιον το Google;» μπορεί να ρωτήσεις. Μα φυσικά με την κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το να είσαι στην πρώτη σελίδα του Google σημαίνει ότι απολαμβάνεις την εμπιστοσύνη του, τουλάχιστον περισσότερο από το να ήσουν στην 3η  ή στην 7η  σελίδα. Για τον υποψήφιο πελάτη που δεν σε ξέρει με άλλο τρόπο και που δεν έχει προσωπική άποψη για την επιχείρηση σου, αυτή η «σύσταση» λέει πολλά για την δυναμική της. Έτσι εμμέσως αυξάνεται η φήμη της, αλλά και η πιθανότητες να κερδίσεις ένα ακόμα πελάτη.  

5. ΜΕ ΤΟ SEO ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων κάθε αναζήτησης στο Google υπάρχουν τουλάχιστον έξι θέσεις πληρωμένων διαφημίσεων (Adwords), τρία αποτελέσματα στο χάρτη της Google και δέκα οργανικά (δωρεάν) αποτελέσματα. Αν καταφέρεις με την digital marketing στρατηγική σου να βρίσκεσαι σε καθεμία από τις τρεις παραπάνω κατηγορίες, δηλαδή στα πληρωμένα και στα οργανικά αποτελέσματα και στο χάρτη, τότε από στατιστικής και μόνο άποψης έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να δεχτείς την επίσκεψη του υποψήφιου πελάτη.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: κάθε θέση στην πρώτη σελίδα του Google που κερδίζεις εσύ την χάνει ένας ανταγωνιστής σου. Σκέψου λοιπόν το πιθανό ενδεχόμενο εσύ να έχεις τριπλή παρουσία στην πρώτη σελίδα, ενώ ο βασικός ανταγωνιστής σου είναι στην δεύτερη σελίδα. Ποιος νομίζεις ότι ανταγωνίζεται από θέση ισχύος;

ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ!

Από όλα τα παραπάνω, μπορείς εύλογα να συμπεράνεις πως μια σωστή στρατηγική SEO δεν έχει σαν μοναδικό όφελος να φέρει το site σου στην πρώτη σελίδα του Google. Αυτό είναι η βάση για να ξεκλειδώσεις πολλά ακόμα οφέλη. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι όλες οι ενέργειες να κινούνται κάτω από την «ομπρέλα» μιας καλά σχεδιασμένης στρατηγικής digital marketing.

Η εταιρία μας ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πετυχημένων στρατηγικών growth hacking marketing που με χαμηλό κόστος παράγουν δυσανάλογα υψηλά αποτελέσματα. Αν θέλεις να μας γνωρίσεις και να επωφεληθείς από την εμπειρία και την εργατικότητα μας, συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ. Θα είναι χαρά μας να σε βοηθήσουμε να πετύχεις τους στόχους που έχεις για την επιχείρηση σου.