Συμβουλές Επιτυχίας

 
30 Ιανουάριος
2019

LOCAL SEO: Q & A ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

LOCAL SEO: Q & A ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
 
Οι ειδικοί της Bizz απαντούν σε σημαντικές ερωτήσεις για το τι είναι το Local SEO και τι προσφέρει στις τοπικές επιχειρήσεις.


Τι είναι το Local SEO;

Το Local SEO (Search Engine Optimization) είναι ένας απίστευτα αποτελεσματικός τρόπος για να προβάλλετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Βοηθά τις επιχειρήσεις να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε τοπικούς πελάτες την ακριβή ώρα που τους αναζητούν online. Αυτό επιτυγχάνεται με μια ποικιλία μεθόδων, μερικές από τις οποίες διαφέρουν πολύ από αυτές που εφαρμόζονται στο παραδοσιακό SEO.
 

Τι είναι μια "τοπική αναζήτηση";

Αρχικά ας δούμε τις διαφορές ανάμεσα σε μια γενική αναζήτηση πληροφοριών και σε μια τοπική αναζήτηση.
 
Μια γενική αναζήτηση πληροφοριών θα μπορούσε να είναι το ερώτημα «διαρροή νερού στο μπάνιο». Όμως όταν το ερώτημα έχει πολύ περισσότερη πρόθεση αγοράς πίσω του, γίνεται «υδραυλικοί κοντά μου» ή «καλύτερος υδραυλικός [τοποθεσία]'. Τότε η τοπική αναζήτηση έχει σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μια επιχείρηση που έχει δραστηριότητα στην περιοχή.
 
Για αυτούς τους τύπους ερωτημάτων αναζήτησης, οι οποίοι συνήθως περιλαμβάνουν μια τοποθεσία ή την έκφραση «κοντά μου», οι μηχανές αναζήτησης κατανοούν ότι αυτό που θέλει ο ερευνητής είναι οι επιχειρηματικές προτάσεις ή λίστες με βάση την τοποθεσία. Και αυτό ακριβώς προσφέρουν με τις σελίδες αποτελεσμάτων των τοπικών μηχανών αναζήτησης. 
 
Σύμφωνα με την Google to 46% των αναζητήσεων που κάνουν οι χρήστες της αφορούν πλέον τοπικές αναζητήσεις.
 

Τι είναι τα τοπικά οργανικά αποτελέσματα;

Είναι το γνωστό ως «τοπικό πακέτο» ή «πακέτο των 3». Αυτό είναι ένα μπλοκ από τρεις επιχειρήσεις που εμφανίζονται κάτω από τον χάρτη στα αποτελέσματα που εμφανίζονται μετά από μια αναζήτηση Google με τοπική πρόθεση.
 
Δείτε για παράδειγμα τα αποτελέσματα για την αναζήτηση «κλειδαράς Αθήνα».
 

 
Θα παρατηρήσετε ότι εδώ τα αποτελέσματα διαφέρουν από τα τυπικά οργανικά αποτελέσματα. Υπάρχουν πληροφορίες όπως οι ώρες λειτουργίας, οι αξιολογήσεις και οι φωτογραφίες. Αν και η Google είναι αρκετά ικανή για να τραβήξει αυτές τις πληροφορίες απευθείας από το website σας, δεν προέρχονται από εκεί τα στοιχεία.
 
Όλα όσα εμφανίζονται στο τοπικό πακέτο προέρχονται από το επιχειρηματικό προφίλ Google My Business, ένα χρήσιμο εργαλείο του Local SEO που γίνεται όλο και πιο σημαντικό καθώς η Google προσπαθεί να ικανοποιήσει περισσότερα ερωτήματα αναζήτησης τοπικού χαρακτήρα.
 

Τι είναι το Google My Business;


Το Google My Business (GMB) είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, το προφίλ της επιχείρησής σας στο Google. 
 
Παρέχει πληροφορίες σε διάφορες εφαρμογές της Google, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού πακέτου και των αποτελεσμάτων αναζήτησης των Χαρτών Google. Η συνηθέστερη εμφάνιση του είναι επάνω δεξιά (ή πάνω στο κινητό) στη σελίδα αποτελέσματων που σχετίζονται με το όνομα της επιχείρησης σας.
 
Το προφίλ σας στο Google My Business μπορεί να περιλαμβάνει πλήθος πληροφοριών που υποβάλλονται από εσάς, όπως υπηρεσίες που προσφέρετε, τα στοιχεία επικοινωνίας, η περιγραφή της επιχείρησης, ο κλάδος της και οι ώρες λειτουργίας. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι λειτουργίες «Κριτικές», «Ερωτήσεις» και «Αναρτήσεις». Ειδικά οι Κριτικές παράγονται εξ ολοκλήρου από τους καταναλωτές, και έχουν μεγάλη σημασία για την εικόνα της επιχείρησης σας.
 
Θεωρείται σημαντικό το προφίλ σας στο Google My Business να είναι όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένο και ακριβές. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης στο τοπικό πακέτο και να είναι ελκυστικό, ώστε να δικαιολογεί ένα κλικ από το χρήστη. 
 

Πως θα κερδίσετε πελάτες με το Local SEO


Το Local SEO κερδίζει συνεχώς σε σπουδαιότητα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Είναι ένα εργαλείο προβολής και προώθησης που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην προσπάθεια εύρεσης νέων πελατών. 
 
Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε πως μπορεί το Local SEO, σε συνδυασμό με άλλες εξελιγμένες τεχνικές digital marketing, να αναπτύξει την επιχείρηση σας καλέστε μας στο 210 300 4448. Θα χαρούμε να βρούμε μαζί την στρατηγική που θα απογειώσει τις πωλήσεις σας.